Docenten

Denise Knol- Bergen Henegouwen

Ik ben Denise Knol, moeder van drie kinderen. Naast het geven van yogalessen ben ik werkzaam op de Montessorischool in Maassluis. Na mijn eerste yogales wist ik al dat ik ooit zelf yogales wilde gaan geven. Na jaren lang verschillende soorten yoga te hebben beoefend, heb ik in 2017 de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met een yogaopleiding. Ik heb de Ashtanga yoga opleiding gevolgd en met succes afgrond. De ademhaling, de herhaling van de asana’s en de meditatie komen allemaal bijeen in deze uitdagende vorm van yoga.

Het bewust bewegen van je lichaam met aandacht en liefde, is waar ik mijn rust en meditatie in vind. Het geven van yogalessen geeft me de kans om de mensen mee te nemen in deze yoga ervaring. Ik geef Vinyasa Rustig en actief en Ashtanga yoga. In al mijn lessen is de flow, de vinyasa, heel belangrijk, de ademhaling verbinden met de beweging. Als je rust kunt vinden in je ademhaling kun je krachtig en sterk in de houdingen staan en dat kun je meenemen in het dagelijks leven.

Sinds kort ben ik gestart met de Yin yoga opleiding en ga ik aan yin yoga lessen aanbieden bij Passion for yoga. Yin yoga is een mooie tegenhanger voor de Ashtanga en Vinyasa yoga. Het is juist niet werken met je spieren, maar veel loslaten, zodat je het bindweefsel in je lichaam stimuleert. Het is een prachtige vorm van yoga om los te laten en op een subtiele manier je dat te geven wat goed voor het lichaam en je geest is.

Ik kijk er naar uit om je een keer mee te nemen in de flow en je te laten ervaren hoe fijn yoga kan zijn voor je.

– Ashtanga yoga 200 hrs opleiding
– Zwangerschapsyoga 50 hrs opleiding
– Yin yoga 50 hrs opleiding

Carolien Labee

Het moment dat de spanning letterlijk van mijn schouders afgleed kan ik mij nog goed herinneren. Spanning in mijn schouders/nek die ik al die jaren had opgebouwd waar ik niet bewust van was. Tot op een dinsdag avond, na een yogales tijdens mijn yogadocenten opleiding, de spanning er niet meer was. Wat een verschil! Ik voelde de spanning van mijn schouders afglijden, er ontstond ruimte. Ik merkte pas hoeveel spanning ik al die tijd had vastgehouden, toen het er niet meer was. Ik werd me weer bewust van wat ik voelde in mijn eigen lichaam. 

Dit was nog maar het begin van wat het beoefenen & integreren van yoga in mijn dagelijks leven voor mij heeft betekend. 

Door een blessure kwam ik in aanraking met Hatha Yoga. Na het volgen van een reeks lessen was het zaadje gepland en al vrij snel schreef ik mij in voor een 2-jarige opleiding tot Sivananda Yoga docente bij Yoga Vidya in Rotterdam. Ik wilde graag meer te weten komen over de yogatraditie en de yogafilosofie, zoals de yogageschriften en de verschillende yogapaden. De yogadocenten opleiding was inspirerend! Er viel zoveel op zijn plek en vele veranderingen volgde: bewuster leven, het integreren van de yogafilosofie en beoefening in mijn dagelijks leven, het aanpassen van mijn voeding, het opzeggen van mijn baan in de financiële dienstverlening, het zelf verzorgen van yogalessen en uiteindelijk het oprichten van Passion For Yoga januari 2015. 

Nu 4 jaar later, inmiddels getrouwd met Danny (ook in opleiding tot Sivananda Yoga docent) moeder geworden van Vince, geef ik de lessen niet meer alleen maar samen met Denise & Renate op een prachtige nieuwe locatie. Ik ben dankbaar! 

Yoga is een levenswijze geworden, waarin alles samenkomt. Naast de yogahoudingen (asana’s) zijn ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie, mindfulness, karma yoga en het lezen van spirituele boeken een vast onderdeel van mijn beoefening. 

Yoga geeft mij inzicht, vertrouwen, liefde, creativiteit, een tevreden & helder gevoel.

Vanuit mijn passie voor yoga hoop ik je te mogen inspireren!

Tot op de yoga mat! 

– De tweejarige opleiding tot Yoga Docent (Yoga Alliance 500 uur) 
– Meditatietradities (6 daagse bijscholing) 2017
– Yin yoga 50 hrs opleiding 2019

Als yogadocent ben ik aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland. 

Renate Moerman

In 2013 volgde ik mijn eerste yogales op het strand. Nadat het strand seizoen voorbij was, ben ik opzoek gegaan naar een yogaschool. Ik begon met één keer in de week een les te volgen naast het trainen in de sportschool. Al snel merkte ik wat yoga met mijn lichaam en geest deed. Ik heb mijn sportschool abonnement opgezegd en begon steeds meer yogalessen te volgen. Omdat ik zelf zoveel voordelen van yoga ondervind, wil ik dit graag doorgeven aan anderen.

In april 2018 heb ik mijn opleiding als Ashtanga-yoga-docent met succes afgerond. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de AYA (Ashtanga Yoga Academy) in Rotterdam.

In April 2019 ga ik starten met een Yin opleiding waar ik ook erg naar uitkijk. De combinatie van het actieve (yang) van Ashtanga Yoga en het zachte (yin) van Yin Yoga vind ik een heerlijke combinatie.

Yoga heeft mij geleerd om lief te zijn voor mijn lichaam. Yoga geeft mij geestelijke balans, lichamelijke kracht en een positieve kijk op het leven. 

Dit wil ik graag met meerdere mensen delen.

Liefs, Renate